16 iunie 2016

COMUNICAT DE PRESĂ

Concurs judeţean de teatru – ,,Actori mari pe scene mici, pentru grupa de pitici’’

Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, prin Domeniul Curriculum şi Inspecţie Şcolară – Inspector Şcolar pentru educaţie, organizează vineri, 17 iunie 2016, prima ediţie a Concursului judeţean de teatru ,,Actori mari pe scene mici, pentru grupa de pitici’’. Evenimentul va avea loc începând cu orele 9.00 până la orele 17.00, în sala Cinema Modern Suceava.

La concurs s-au înscris 25 de trupe de teatru compuse din educatoare din județul Suceava, care, împreună cu părinţii preşcolarilor, vor pune în scenă reprezentaţii teatrale din sfera teatrului de actori/ de păpuşi/ de umbre/ monolog.

Beneficiarii acestor spectacole vor fi aproximativ 1250 de copii preşcolari spectatori la teatru, care vor fi sprijiniți să înţeleagă şi să aprecieze teatrul ca artă, să-şi dezvolte gustul şi receptivitatea pentru frumos şi nu în ultimul rând să-şi formeze mai multe tipuri de conduită socială – mai ales în ceea ce priveşte comportamentul în timpul vizionării unei piese de teatru. Acestora li se va oferi astfel prilejul de a trăi emoţii alături de eroii îndrăgiţi şi momente de mare intensitate afectivă. Beneficiarii spectacolului pot fi, de asemenea, şi copiii de la celelalte cicluri de învăţământ, colectivele de părinţi, membrii comunităţii locale şi orice alte persoane care doresc ca timp de aproximativ o oră să urmărească o piesă de teatru pentru copii. Concursul va beneficia şi de prezenţa Clovnului Bobo şi a Clauniţei Bobolina, care vor anima atmosfera în timpul pauzelor dintre piesele de teatru.

Din juriu vor face parte: Carmen Veronica Steiciuc – director al teatrului municipal ”Matei Vişniec”, Nicoleta Dăneasa – critic de teatru, preşedinte asociaţia KULT-ART Suceava, Daniela Răileanu – inspector şcolar pentru educaţie timpurie, Otilia Ignătescu – lector universitar Universitatea ”Ştefan cel Mare” Suceava şi Ştefan Sfichi – videographer Casa de Cultură a Studenţilor Suceava, preşedinte Cine S Club.

Preţul biletul de intrare va fi unul modic – de 5 lei, astfel încât să poată fi achiziţionat de copiii din toate mediile sociale, iar suma colectată va fi  folosită  în scop caritabil, susţinând financiar un caz umanitar – fetița NUȚU MAGDALENA, în vârstă de 6 ani, diagnosticată cu leucemie limfoblatică acută.

Informații suplimentare:

Prof. Lauric Laura – 0748 988 433