antet color nvAsociația Kelsen, în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu SC Centrul de Excelenţă pentru Resurse Comunitare SRL, SC Pol Succes SRL, Asociaţia Consultanţilor în Dezvoltare Comunitară – ACDC,  Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina,  Asociația Kult-Art și Confederation of European Firms, Employment Initiatives and Cooperatives (CEFEC),împlementează în prezent proiectul  ”ECOURI – Măsuri inovatoare de dezvoltare a economiei sociale bazate pe avantajele competitive în Maramureș și Bucovina”(cod proiect POSDRU/173/6.1/S/146911). Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axă prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul major de intervenţie 6.1:”Dezvoltarea economiei sociale”.

Obiectivul general al proiectului îl constituie dezvoltarea economiei sociale în Bucovina și Maramureș prin înființarea a 6 intreprinderi sociale ca instrumente flexibile și durabile pentru dezvoltarea economică a regiunilor Nord Vest și Nord Est, în vederea integrării și reintegrării pe piața muncii a persoanelor supuse riscului de excluziune socială.

Până în prezent, în cadrul proiectului a fost selectat și înregistrat grupul țintă, au fost desfășurate sesiuni de consiliere și sesiuni de dezvoltare personală, au fost organizate cursurile de ghid de turism, comunicare în limba engleză, competențe antreprenoriale în Maramureș și Suceava, cursul de copywritter în Maramureș și cursul de tehnologia informației și comunicațiilor în Suceava. În prezent sunt desfășurate cursurile de animator centre de vacanță în Maramureș, lucrător comercial și antreprenor în economia socială în Maramureș și Suceva.

În ceea ce privește Structurile de Economie Socială, toate cele șase organizații au fost înființate și a fost angajat personalul din cadrul grupului țintă al proiectului. Fiecare structură are câte șase angajați, dintre care patru fac parte dintr-un grup vulnerabil.

Cele șase structuri de economie socială înfințate în cadrul proiectului sunt:

  • Agenția de turism Kristakis Travel în Ocna Șugatag, jud. Maramureș – servicii în domeniul turismului
  • Societatea Cooperativă Moștenire Vie în Vadu Izei, jud. Maramureș – atelier de producție artizanat
  • Societatea Cooperativă Eco Imagine în Baia Mare, jud. Maramureș – atelier de producție materiale publicitare
  • Cooperativă Socială Travel for ALL Societate Cooperativă în Suceava, jud. Suceva – servicii în domeniul turismului
  • Cooperativă Socială Art Carton Societate Cooperativă în Gemenea, jud. Suceva – atelier de proucție cartoane
  • Centru artizanat Kult-Art Artizan în Mariței, jud. Suceva – atelier de producție artizanat

 

Vă invităm să achiziționați produsele și serviciile oferite de cele șase structuri de economie socială. Mai multe informații puteți găsi pe site-ul proiectului www.proiecteouri.ro. Fiecare structură de economie socială va avea site propriu de promovare, iar unele dintre aceste structuri vor avea și de magazin online – în prezent acestea sunt etapa de realizare.

subsol color

”Pane

”Pane

Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2013-2015 Kult-Art | Made by Contrast Design
Top
Follow us: