Organizaţia KULT-ART  aduce în premieră la Suceava, în luna iunie, două reprezentaţii de excepţie regizate de Mona Gavrilaş în interpretarea actriţei Diana Giubernea, spectacole care au stârnit ropote de aplauze peste tot unde au fost jucate. Este vorba despre piesa „Monoloagele vaginului”, o adaptare după  celebra şi controversata piesă a Evei Ensler şi „Iubitul meu… Leonard”, spectacol inspirat de viața și personalitatea muzicianului-poet, Leonard Cohen.

Despre „Monoloagele vaginului” a curs multă cerneală  de-a lungul celor 7 ani şi peste 300 de reprezentaţii finalizate în aplauze nesfârşite şi critici apreciative atât la adresa regizorului Mona Gavrilaş cât şi la adresa interpretării excepţionale a actriţei Diana Giubernea, răsplătite şi cu numeroase premii la festivaluri de teatru din ţară şi străinătate.

Subiectul abordat este universul feminin, cu emoţiile şi trăirile specifice, viziunea regizorală nu se bazează pe artificii, ci pe comunicarea cu publicul, care devine parte integrantă în spectacol şi, mai ales, jocul actoricesc al Dianei Giubernea este de apreciat, aceasta reusind să işi schimbe identitatea, să călătoreasca în timp şi în spaţiu, împreună cu toţi cei din sală.

Nimeni nu pleacă indiferent de la spectacol, nimeni nu pleacă la fel. Pe parcursul unei ore, barbaţi şi femei se dezbracă de prejudecăţi. Piesa a fost tradusă în 40 de limbi şi jucat în peste 50 de ţări, stârnind un adevărat fenomen mondial, un manifest care a generat mişcarea mondială împotriva violenţei asupra femeilor. Piesa lui Eve Ensler a devenit o provocare pentru actriţe şi regizori totodată.

Foarte longeviv, spectacolul regizat de Mona Gavrilaş a stârnit interesul publicului din toată ţara, care a vrut sa îl vadă şi sa îl revadă. Organizaţia KULT-ART a reuşit să aducă acest spectacol şi la Suceava, el se va juca pe scena teatrului Dom Polski, miercuri, 20 iunie, începand cu orele 19.00.

monoloagele-vaginului